gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с чушки,патладжан и моркови

Лютеница с чушки,патладжан и моркови

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8037k2k5k8
Лютеница с чушки,патладжан и моркови
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
30
"И малко натрошено сиренце отгоре..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат и обелват, така че да не останат семки и люспи. Морковите се сваряват.

След това всичките зеленчуци се смилат с машинка и се прехвърлят в дълбока тава да се варят.

Добавят се олиото, захарта и солта (на вкус). Лютеницата се вари на тих огън, като се разбърква от време на време, за да не загори.

Когато се сгъсти се добавят подправките. Проверява се дали е готова с лъжицата, с която бъркаме.

Щом оставя пътечка по дъното на тавата, значи лютеницата е готова. Готовата лютеница се разсипва в бурканчета, които после се стерилизират за около 15 мин.

Лютеницата с чушки, патладжан и моркови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: