Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, нишестето и какаото, добавете ваниловата захар и бакпулвера, разбъркайте.
Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете щипка сол и прясното мляко. Към тях прибавете смесените сухи съставки и разбъркайте. Накрая прибавете олиото и разбъркайте.
В огнеупорен съд с диаметър 20 см, намазан добре с олио, сипете сместа равномерно. Поставете съда в микровълнова печка на мощност 750 вата и печете за 8 минути. Готовия блат извадете от съда (става лесно) и разделете на 3 броя кори.
Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията на крем. С получения крем намажете корите равномерно и ги подредете една върху друга.
Оформената торта декорирайте по ваше усмотрение, което аз направих с настърган шоколад и цветни шоколадови бонбонки. Оставете тортата да престои не по-малко от 30 минути, за да омекнат блатовете.
Много бърза, сочна и безумно вкусна тортичка за 30 минути.