Айвар

Айвар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Колкото и бурканчета да направите за зимата, няма да стигнат - всеки ще иска да опита от вашия айвар"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 3 - 4 бр.
  • чушки - 300 г месести червени
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките и ги слагаме в тенджера. Захлупваме и оставяме за 15-20 минути. Обелваме ги, като отстраняваме и семките им.

Чушките ги поставяме в цедка и ги оставяме да се изцедят за около 3-4 часа. Смиламе ги в месомелачка на ситна решетка, а може и с пасатор. Изпичаме лютите чушлета на котлона, докато се разпукат.

След това ги белим и също ги прекарваме или в месомелачката, или в пасатора. Поставяме ги при чушките.

Сипваме 2 пръста олио на дъното на дълбок тиган или тенджера. Поставяме смлените чушки и бъркаме сместа в продължение на 40-60 минути, на умерен огън. Овкусяваме със сол.

Разпределяме в бурканчета и ги затваряме веднага. Стерилизираме за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията