Раци със сметанов сос

23/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Деликатес, който ще приготвите и сами с помощта на тази лесна рецепта "
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
  • Преглеждания общо1 710
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно пуснете живите раци във вряща вода и ги бланширайте за 2 минути. След това изчистете раците, като отстраните главата и краката. Може да оставяте само бялото месо от опашката и по-големите щипки. Поръсете ги с черен пипер и ги посолете.

Загрейте по-голямата част от маслото със зехтина и запържете скълцания чесън. Запържете и рачешките щипки за 2 минути, извадете ги и оставете да се отцеждат върху кухненска хартия.

Добавете в тигана нарязания ситно лук да се запържи. Долейте 1/2 от виното и оставете да омекне. Добавете месото от рачешките опашки и долейте с виното. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с горчица. Оставете да се задушава за около 1-2 минути.

Накрая разбъркайте хубаво със заквасената сметана отново за 2-3 минути и добавете скълцания магданоз. Поднесете морските раци със сметанов сос с резени лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар