gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Тесто за всичко

Тесто за всичко

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Тесто за всичко
Снимка: marcheva14
1 / 8
10/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Универсално тесто, с което можете да си приготвите всякакви тестени изкушения"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне.

Загасете содата в оцета и я поставете в киселото мляко, разбъркайте.

В по-голям съд пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте. Към тях прибавете разбитите яйца, киселото мляко, олиото, хладката вода и надигналата се мая.

Замесете меко, еластично и нелепящо се по ръцете тесто. Намазнете найлонов плик с малко олио, поставете тестото в него и оставете да втаса на топло за 1 час.

Ако не използвате тестото веднага, поставете го в хладилник веднага след замесването му, така то издържа три дни. От него стават не само пици, мекици и тутманици, но и всякакви тестени закуски, хлябове, кифлички, милинки и пърленки.

Рецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: