Печурки соте

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Печурки соте
Снимка: marcheva14
1 / 3
11/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Само за 20 минути ще имате най-вкусните сотирани печурки!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват с влажна домакинска хартия и се обелват. Нарязват се на резени, без да се отстранява пънчето.

Загрява се маслото на тиган и се добавят скилидите чесън, разполовени на две.

Когато се разтопи маслото, се добавят гъбите и зехтинът. Готви се за няколко минути, докато сменят цвета си, като се разбърква внимателно, за да не се наранят.

Поръсват се със сол, черен пирер и наситнените магданоз и копър. Оставя се за още 3-4 минути.

Сервират се горещи.

Източник: Gourmet Friday

Забележка: Ползвала съм Кралска печурка, защото са по-големи и сочни, но може и да се ползва обикновена печурка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: