Оризов пудинг Брюле
Puding od pirinča Brule
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Оризов пудинг Брюле

Оризов пудинг Брюле

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Оризов пудинг Брюле
Снимка: marcheva14
1 / 3
09/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Неустоима вкусотия, която трябва да бъде опитана!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се сварява оризът. Оставя се настрана.

В купа се изсипва захарта, ванилията и двата жълтъка. Разбиват се с телена бъркалка до еднородна смес.

Загрява се млякото на умерена температура и с разбъркване се добавя предварително свареният ориз. Добавя се яйчената смес със захарта. Оставя се на умерен котлон да се сгъсти при непрекъснато разбъркване до точка на кипене - около 2-3 мин.

След като е готова сместа, се изсипва с подходяща керамична купа. Охлажда се.

Посипва се със захар и се карамелизира с горелка. Ако не се разполага с такава, се поставя на грил реотан на пълна мощност на фурната, за да се карамелизира захарта. Охлажда се само докато се стегне захарта и пудингът се сервира.

Оризовият пудинг Брюле е много вкусен.

Източник: So Delicious

Забележка: Ползвала съм ориз Арборио, но може са се замени с всякакъв кръгъл ориз.

Захарта е карамелизирана с горелка за сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: