Паниран патладжан с прясно мляко
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Паниран патладжан с прясно мляко

Паниран патладжан с прясно мляко

Паниран патладжан с прясно мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
12/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Поднесете панирания патладжан с лек чеснов сос и ще остане очаровани"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и реже на колелца.

Поставя се в малко вода със сол за около 30 минути, за да се махне горчивината.

От изброените продукти по-горе се прави гъста каша и се изцежда патладжанът от водата. Всяко парче се потапя в панировката и се пържи в сгорещена мазнина от двете страни.

Изважда се от тигана и се поставя върху кухненска хартия, за да изцеди от мазнината. Готовия патладжан може да поднесете с чеснов сос или просто да полеете с малко мед.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: