Лека малинова тарта

25/07/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Наистина се надяваме да сте на диета, за да има повече от тази невероятно ароматна малинова тарта за нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 414
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, захарта, щипка сол и ванилията започнете да замесвате тестото. Първоначално бъркайте с вилица, после с ръце, като се старайте да действате бързо заради маслото.

Щом се получи гладко хомогенно тесто, увийте го в прозрачно фолио и го сложете за 15 минути в хладилник.

След това го разточете и го прехвърлете в подмазнена форма, като старателно оформите тестото и по стените на формата.

Намажете тестото с гъсто сладкото от малини, колкото да го покрие и сложете да се пече за 10-12 мин в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Сложете почистените малини в тенджерка със захарта. Оставете ги да се варят, докато сосът им леко се посгъсти и разредете постепенно с горещата вода, като разбърквате.

Снемете от котлона и разтворете набъбналия желатин, като разбърквате внимателно, докато се разтопи.

Оставете малиновата смес да изстине и преди да започне да се желира, я сипете върху блата. Сложете леката малиновата тарта в хладилник за няколко часа преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар