Боб чорба по кавказки
Pasulj čorba na kavkaski način
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Боб чорба по кавказки

Боб чорба по кавказки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k610k
Боб чорба по кавказки1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пикантна бобена чорба, която ще излапате с удоволствие на един дъх"

Необходими Продукти

  • червен боб - 800 г от консерва
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 3 стръка
  • люти чушки - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • чили - лют червен пипер
  • кориандър - листенца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете лютото чушле и го скълцайте заедно с лука и чесъна. Задушете ги в зехтин с малко вода.

Добре измийте боба от консервата под течаща вода и го добавете към омекналите зеленчуци заедно с бульона.

Посолете на вкус, сложете капак и гответе около 15 минути.

Готовата боб чорба се разпределя в купички и се овкусява с листенца кориандър, нарязана ситно целина и чили.

Боб чорбата по кавказки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: