Чушки за пълнене през зимата

16/09/2017
Borislava Dimitrova
отBorislava DimitrovaПомощник Готвач14213361
"Най-добрият начин да запазите свежи чушките за зимата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 124
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

  • чушки - 100 бр.
  • вода
  • морска сол - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта ще ви позволи да хапвате чушки, и то като пресни, дори и през зимата.

Сложете да заври вода в дълбока тенджера. Сложете солта да се стопи.

Чушките се почистват от семките чрез изтърбушване.

След това се потапят във водата. Тя трябва да заври отново. Така нека поврат 5 мин.

След това се потапят във студена вода. Оставяме да се отцедят.

Можем да сложим чушките в буркани плътно наредени една до друга и да затворим с вода и заварим или да се сложат в торбички по 10 броя и да замразим във фризера.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Станислава Вълкова
Добра идея ,тъкмо сега на доста пазари са намалени, сега е времето за замразяване.
1
0
marcheva14
marcheva14
22.09.2018 13:08
Борислава, здравей!
Добавям още една снимка, точно вчера с това се занимавах , да приготвя малко червени чушки за зимата. Разликата е в това, че сол във водата не е необходимо да добавям и ги потапям толкова време, колкото да си сменят цвета чушките.Охлаждам, подреждам ги в пликчета, по 6 бр. и ги замразявам. във фризер. Наистина остават свежи и хубави.
Благодаря!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв