gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Чушки за пълнене през зимата

Чушки за пълнене през зимата

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424262505741
Чушки за пълнене през зимата
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 5
10/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Най-добрият начин да запазите свежи чушките за зимата"

Необходими Продукти

  • чушки - 100 бр.
  • вода
  • морска сол - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта ще ви позволи да хапвате чушки, и то като пресни, дори и през зимата.

Сложете да заври вода в дълбока тенджера. Сложете солта да се стопи.

Чушките се почистват от семките чрез изтърбушване.

След това се потапят във водата. Тя трябва да заври отново. Така нека поврат 5 мин.

След това се потапят във студена вода. Оставяме да се отцедят.

Можем да сложим чушките в буркани плътно наредени една до друга и да затворим с вода и заварим или да се сложат в торбички по 10 броя и да замразим във фризера.

Чушките за пълнене през зимата са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: