Сочни задушени джолани с картофи и бира

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1413
1545
5
16/09/2017
"И задължително още студена бира, когато сложите гювеча на масата "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 005
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите хубаво натрийте със червен пипер, черен пипер, сол, олио и чубрица.

Нарежете картофите на едри кубчета, моркова и чушката също.

Сипете олио в гювеча и разбъркайте всички зеленчуци и чери доматите.

Направете разрези с остър нож на джоланите и пъхнете във всеки разрез по парченце от чесъна. Останалите скилидки може да сложите в гювеча.

Добавете бирата и малко вода, овкусете с още подправки и сол, ако е необходимо.

Най-отгоре може да сложите люта чушка и печете за около 2 часа на 200 градуса.

Ако искате да са хубаво запечени, трябва да отстраните капака за последните 10 минути.

Поръсете със ситно нарязан магданоз преди сервиране.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар