Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Сладка млечна баница без кори

Сладка млечна баница без кори

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладка млечна баница без кори
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ей на това му викаме майсторлък - да приготвиш уникална млечна баница без никакви кори"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 60 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилии - 2 бр.
  • грис - 80 г фин
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 50 г
  • за сиропа
  • вода - 130 мл
  • захар - 110 г
  • лимон - ¼ ч.л. настъргана кора
  • канела - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте млякото заедно със захарта солта и ванилиите. Поставете я на слаб огън и след като се затоплят, добавете гриса. Варите, докато получите гъст крем.

Премахнете от огъня и добавете нарязаното на кубчета масло, бъркате, докато се разтвори напълно и се поеме от крема.

Разбийте яйцата и на тънка струя ги добавете към крема при непрекъснато бъркане и пълно усвояване.

Намажете правоъгълна тава с масло и сипете сместа в нея равномерно, печете на 200 градуса за 30 минути.

Докато баницата се пече, смесете всички съставки за сиропа в метален съд и варете 3 минути след завирането им, оставете настрани да изстине.

Извадете изпечената баница и с върха на остър нож надупчете на повечко места, залейте равномерно с охладения сироп.

След като се охлади и попие сиропа си, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: