gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Лесен ванилов ябълков сладкиш

Лесен ванилов ябълков сладкиш

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6783k3
Лесен ванилов ябълков сладкиш
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
16/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Гарантирано изчезва за 2 часа Така че се забързайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • олио - 12 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 10 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • ябълки - 4 бр. средни
  • кафява захар - 2 - 3 с.л. за поръсване на ябълките
  • ванилена захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилената захар с миксер до побеляване. Прибавят се заедно олиото и прясното мляко и отново разбиваме, но на по-малка степен, за да не пръска от сместа.

Започваме да добавяме от брашното на няколко пъти - предварително пресято. Накрая прибавяме и бакпулвера с канелата и щипката сол.

Две от ябълките измиваме и нарязваме на малки кубчета - като за мусака. Добавяме ги в сместа.

Изсипваме кексовата смес в намазана с олио и поръсена с брашно 24 см форма за торта с откопчващ се ринг.

Другите две ябълки нарязваме на тънки филийки и редим върху сместа.

Поръсваме ябълковия сладкиш с кафявата захар, размесена с един пакет ванилена захар.

Печем на 180 градуса около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: