Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта и ванилената захар с миксер до побеляване. Прибавят се заедно олиото и прясното мляко и отново разбиваме, но на по-малка степен, за да не пръска от сместа.
Започваме да добавяме от брашното на няколко пъти - предварително пресято. Накрая прибавяме и бакпулвера с канелата и щипката сол.
Две от ябълките измиваме и нарязваме на малки кубчета - като за мусака. Добавяме ги в сместа.
Изсипваме кексовата смес в намазана с олио и поръсена с брашно 24 см форма за торта с откопчващ се ринг.
Другите две ябълки нарязваме на тънки филийки и редим върху сместа.
Поръсваме ябълковия сладкиш с кафявата захар, размесена с един пакет ванилена захар.
Печем на 180 градуса около 50 минути.
Коментари