Македонско макало
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Македонско макало

Македонско макало

Македонско макало
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
18/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Брей...гледай ти какво чудо става само от сушени чушки и малко подправки"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 10 бр. червени
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 - 2 щипки
  • оцет - 2 с.л.
  • олио
  • червен пипер - лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените червени чушки ги накисваме в съд със вода и ги кипваме. Нарязваме ги на много ситно.

Изчистваме през това време чесъна и го нарязваме на ситно, а може да се ползва и преса за чесън.

Към чушките добавяме намачкания чесън, олио, сол, оцет и лютия червен пипер.

Всичко се разбърква добре .

Този вид разядка може да се сложи в бурканчета и да се ползва през зимата. .

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: