Пилешки бутчета с чушки и гъби по сръбски

18/09/2017
Таня
отТаняМастър Шеф130714218463
"Как да не му се прииска на човек да си изпече и домашен хляб..."
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 691
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • люта чушка - 1 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 1 малък буркан
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вино бяло - 200 мл
  • олио
  • паста - по избор /макарони или талятели/
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета ги натриваме със солта и червения пипер и черния пипер.

Чушките ги почистваме от семките и ги нарязваме на кубчета, а лютата чушка на ситно.

Изваждаме гъбите от водата и ги оставяме да се изцедят. Лука и чесъна нарязваме на ситно.

Поставяме тигана на котлона с олиото.

След като се загрее, добавяме нарязаните чушки, лук, чесън и люта чушка

Прибавяме доматеното пюре, което сме го размили с малко вода.

Задушаваме зеленчуците, след което ги изсипваме в тавичка. Нареждаме пилешките бутчета върху тях.

Наливаме виното и печем до готовност на месото. Сваряваме пастата по указание написано на пакета.

Сервираме ястието, като използваме пастата като гарнитура.

Отгоре поръсваме с нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар