gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювечета»Пилешко между кавърма и гювече

Пилешко между кавърма и гювече

Пилешко между кавърма и гювече
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
21/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ето го отговорът на вечния шекспиров въпрос - кавърма или гювече"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г на парчета
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр. (рендосани)
  • чушки - 1 - 2 червени
  • печурки - 400 г
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • сирене
  • кашкавал
  • яйца - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете пилешкото месо, лука, моркова, червената чушка и гъбите последователно и до златисто. Добавете бялото вино.

Като изври алкохолът, сложете доматите. Варете в тенджера под налягане за 10 мин.

Прехвърлете в гювеч и сложете във фурната за около 30-40 минути.

Извадете и натрошете сиренето и кашкавала.

Счупете яйцата и върнете да се запече още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: