Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Тиквички с риган в галета

Тиквички с риган в галета

Тиквички с риган в галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Ароматно предястие, с което да посрещнете скъпи гости"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • галета - за овалване
  • риган - сух
  • зехтин - за поръсване
  • сол
  • чесън
  • магданоз свеж
  • лайм - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги нарежете на подходящи парчета. Овкусете ги със сол и ги оставете да се отцедят.

Отцедете тиквичките от сока, поръсете ги със сух риган и ги оваляйте в галета. Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Поръсете със зехтин и запечете до златисто в загрята фурна.

Пържените тиквички поръсете със счукан чесън, свеж магданоз и овкусете със сок от лайм.

Тиквичките с риган в галета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: