gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Френски ванилов сладолед

Френски ванилов сладолед

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3313k
Френски ванилов сладолед1 / 3
29/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в съд на котлона да се загрее заедно с млякото и семенцата от остърганите ванилови шушулки, заедно със целите шушулки.

Отделно разбийте жълтъците, захарта и солта на гладък и пухкав крем.

Махнете шушулките ванилия от кипналата млечна смес и при непрекъснато разбиване я долейте към яйчения крем.

Върнете съда на котлон и го намалете. Бъркайте и оставете крема да се вари до сгъстяване.

Снемете от котлона и го прецедете през голяма цедка, като притискате с шпатула, за да се прецеди добре.

Оставете да се охлади и след това го сложете да се замрази.

По време на замразяването на няколко пъти може да вадите сладоледа и да го разбивате с миксер, за да избегнете ледените кристалчета, които може да се получат.

Поднесете френския ванилов сладолед в купички и гарниран с плодов топинг или сладко по желание. подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка: