Пърленка със сирене и сини сливи

24/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор30814519651
"Хем сладки, хем солени, хем неустоимо вкусни - можете ли и вие да правите такива пърленки?"
Приготвяне15 мин.
Готвене6 мин.
Общо21 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • суха мая - 1 равна к.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • белтък - 1 бр.
  • краве масло - 15 г
  • мармалад от сини сливи - 1 ч.л.
  • шарена сол - щипка
  • вода - хладка
  • за отгоре
  • краве масло - за намазване
  • сирене - 150 г за гарниране
  • мармалад от сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, сухата мая, киселото мляко, белтъка, размекнатото краве масло, мармалада от сини сливи, шарената сол и малко хладка вода се замесва тесто с умерена твърдост. Оставя се 15 мин да почине.

Разделя се на 2 или 4 топки - съответно за една голяма или две по-малки пърленки.

Върху набрашнен плот разточете всяка топка, така че корите да са с еднаква големина и дебелина. Върху едната поставете натрошено сирене. Навлажнете с вода краищата и поставете другата кора. С точилката разточете и оформете.

Поставете на котлон грил тиган и когато загрее добре, намазнете леко и поставете пърленката. Когато се изпече от едната страна, обърнете и от другата.

Намажете с краве масло и гарнирайте със сирене и мармалад.

Нестандартно, но вкусно.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар