Пилешко месо в буркани за зимата

25/09/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру209685378615
"Които пилета не отлетят на юг, отлитат в буркани за зимата "
Приготвяне180 мин.
Готвене60 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 865
  • Преглеждания за месеца4918
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • пилета - 4 бр. бройлери
  • сол
  • олио - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бройлерите се колят, попарват във гореща вода до 60 градуса, да не смъкне кожата им, и се почистват от перушината. Почистват се от вътрешностите и се пърлят с горелка.

Измиват се добре и нарязваме на едри парчета. Оставя се месото за 1 час във студена вода, докато побелее, после се отцеждат много добре.

В голяма тенджера се загрява олиото на огнището с дърва и сипваме пилешкото месо на три-четири пъти да се запържи от всички страни. Бърка се с дървена лопатка, а месото се изважда с решетъчна лъжица в съд с капак.

След всяка порция запържено месо поръсваме със сол и разбъркваме месото.

Нарежда се в сухи буркани, като се притиска, сипва се по малко от мазнината и затваряме с капачка.

Бурканите се варят за 1 час и 40 минути след завирането. Оставят се във горещата вода, докато се охладят. На другия ден бурканите се подсушават с кърпа и нареждат на рафта за зимата.

Излизат точно 10 буркана.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Добър апетит!
Добър апетит!
18.08.2018 15:14
Като едно време.. :)
0
0
Petia
Petia
28.09.2017 20:13
Когато слагам месо в буркани, предпочитам да слагам свинска мас вместо олио, защото сегашното олио понякога може да развали месото. И слагам няколко зрънца чер пипер.
20
0

Виж всички коментари или напиши такъв