gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пилешко месо в буркани за зимата

Пилешко месо в буркани за зимата

Пилешко месо в буркани за зимата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"Които пилета не отлетят на юг, отлитат в буркани за зимата"

Необходими Продукти

  • пилета - 4 бр. бройлери
  • сол
  • олио - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бройлерите се колят, попарват във гореща вода до 60 градуса, да не смъкне кожата им, и се почистват от перушината. Почистват се от вътрешностите и се пърлят с горелка.

Измиват се добре и нарязваме на едри парчета. Оставя се месото за 1 час във студена вода, докато побелее, после се отцеждат много добре.

В голяма тенджера се загрява олиото на огнището с дърва и сипваме пилешкото месо на три-четири пъти да се запържи от всички страни. Бърка се с дървена лопатка, а месото се изважда с решетъчна лъжица в съд с капак.

След всяка порция запържено месо поръсваме със сол и разбъркваме месото.

Нарежда се в сухи буркани, като се притиска, сипва се по малко от мазнината и затваряме с капачка.

Бурканите се варят за 1 час и 40 минути след завирането. Оставят се в горещата вода, докато се охладят. На другия ден бурканите се подсушават с кърпа и нареждат на рафта за зимата.

Излизат точно 10 буркана.

Пилешкото месо в буркани за зимата е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: