Плодова пита

30/07/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
"Когато една плодова пита прилича на произведение на изкуството, направо ни е жал да я разрежем!"
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 465
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за блатовете
  • яйца - 6 броя
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • за крема
  • царевично нишесте - 3 с. л.
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 5 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • желатин - 1 с.л.
  • сметана - 200 мл сладкарска, охладена
  • за плодовете
  • ананас - 200 г, нарязан
  • ягоди - 200 г едри
  • грозде - 200 г без семки
  • киви - 200 г
  • портокали - 1 брой
  • нектарини - 1 - 2 броя
  • за желиране
  • желатин - 1 с. л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта, добавете пресятото брашно и внимателно объркайте до хомогенизиране. Сипете сместа във форма с хартия за печене и сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна до суха клечка. Изстиналия блат разделете внимателно на 3 части.
Сложете водата и захарта да врат за 5 минути за захарния сироп. Снемете и разбъркайте ванилената захар.

За крема разбъркайте яйцето с нишестето и 2-3 с.л. студено мляко. Останалото мляко сложете да заври със захарта. Добавете яйцето с нишестето при непрекъснато разбиване и след като кремът се сгъсти, го снемете от котлона. Добавете накиснатия с малко вода и набъбнал желатин. Бъркайте, докато се разтвори и оставете крема да изстине. От време на време го разбърквайте. Щом изстине, внимателно го смесете с разбитата на сняг сметана.

Започнете да подреждате плодовата пита. Сложете 1 блат, напръскайте го със сиропа, намажете с 1/3 от крема и така докрай. След като сиропирате последния блат, намажете плодовата пита с крем отвсякъде. Целият сладкиш се намазва с останалия крем. Сложете я в хладилник за 1 час.

За желирането на плодовете накиснете желатина в 2-3 с.л. вода да набъбне. Сложете водата със захарта да заврат с лимоновия сок. Махнете от котлона и разбъркайте с желатина, докато се разтвори. Сложете купата в друга купа със студена вода и лед. Бъркайте, докато желатинът се охлади.

Подредете нарязаните плодове върху сладкиша, като аранжирате по ваш вкус. С помощта на четка разпределете старателно целия желатин по плодовете. Сложете плодовата пита в хладилник за поне няколко часа преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 7
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар