gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница, която не спада

Баница, която не спада

EлзаEлза
Чирак
48340106211
Баница, която не спада
Снимка: Eлза
1 / 2
26/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
"Баница, която не спада, но изчезва за секунди от тавата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.

Вземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло.

Първата кора навийте на охлюв и я сложете в средата на тавата, която предварително сте намазали с олио или масло. Тавата е с размери 28-30 см.

Така процедираме с останалите кори, като навиваме около първата. Ако ви остане малко от сместа, намажете баницата отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.

Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин.

Насладете се на една прекрасна баница.

Да ви сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: