Двуцветен сладкиш с ананас

31/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 173
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. При непрекъснато разбиване добавете едно по едно яйцата, а след тях и рома.

Пресейте брашното с бакпулвера и заедно със солта и ванилията ги добавяйте постепенно към мокрите съставки.

Разделете сместа на две и едната част объркайте с нарязания на парченца ананас, а другата - с разтопения и леко охладен шоколад.

Застелете с хартия за печене неголяма правоъгълна форма. Отдолу сипете тъмния слой, а върху него - светлия.

Сложете двуцветния сладкиш с ананас да се изпече в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 20-30 мин.

Малко преди да извадите, поръсете с бадемите и доопечете за кратко.

Готовия сладкиш извадете и с помощта на четка намажете с мед. Поднесете го нарязан на квадратчета.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цвета
Цвета
17.03.2014 13:42
Мисля, че 1 чаена чаша ром е ужасно много! Сигурно има грешка.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв