Яхния от карфиол с нахут

27/09/2017
Viktoriya
отViktoriyaНовак
"Удивителна комбинация, която, вярваме, ще ви се услади и на вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • нахут - 1 консерва (около 400 мл)
  • домати - 1 консерва (около 400 мл)
  • лук - 1 глава кромид
  • куркума - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсваме карфиола на розички и го бланшираме в тенджера във вряща подсолена вода за 5 минути. Веднага след това го отцеждаме.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Доматите се пасират.

В дълбок тиган загряваме олиото. Изсипваме лука и го запържваме за 2-3 минути. Добавяме доматите и разбъркваме.

Отваряме консервата с нахут, отцеждаме водата.

В тигана сипваме нахута и карфиола. Оставяме на котлона и добавяме подправките.

Разбъркваме и оставяме да поврят за 5 минути.

Сервираме ястието още докато е топло.

Много е вкусно и леко за хапване.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти