gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от карфиол и корнишони

Туршия от карфиол и корнишони

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Туршия от карфиол и корнишони
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
28/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Зимата идва! Сложихте ли достатъчно буркани с туршия от карфиол и корнишони"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците, изрежете дръжките на корнишоните и накъсайте карфиола на розички.

Сипете захарта и оцета в трилитров буркан и разбъркайте, докато се стопи.

Сложете да се превари водата, добавете солта и след като се стопи, я оставете малко да се охлади, прецедете, защото понякога морската сол пуска черна утайка.

Залейте подредените зеленчуци, разклатете като вече сте сложили капачките.

Оставете я на топло първите дни и разклащайте от време на време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: