Конкилие с бял сос

29/09/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38734344
"Обожаваме рецептите с паста. Приготвят се бързо, лесно и са толкова вкусни, че ни идва да си оближем чинията направо "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо568
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата Конкиле се сварява в подсолена вода до полуготовност. Измиват се със студена вода и се отцеждат.

В сгорещен зехтин се запържва наситненият чесън за 1-2 минути. Добавят се сол, риган и босилек и се разбърква. Прибавят се макароните и грахът.

Наливат се водата и млякото и се добавя кубчето бульон. Оставя се да заври, а след това се намаля и се оставя само да къкри.

От време на време се разбърква, за да не залепне, а ако остава прекалено малко от течността, се намаля котлонът и се добавя още мляко.

Когато е готово и се изключи котлонът, се добавя малко ситно нарязан магданоз. Разбърква се и се сервира веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар