Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с фарфале, риба тон и каперси

Салата с фарфале, риба тон и каперси

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата с фарфале, риба тон и каперси
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
24 мин.
Порции
4
"Истински празник за очите и балсам за небцето"

Необходими Продукти

  • фарфале - 250 г
  • риба тон - 180 г (консерва риба тон в собствен сос)
  • царевица - 1/3 к.ч. (сварена)
  • каперси - 4 с.л.
  • червен хайвер - 2 - 3 ч.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • маруля - 1 бр.
  • зелени маслини - 1/4 ч.ч.
  • чери домати - 1 шепа
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • червен лук - 1 малка глава
  • босилек - за декорация
  • сол - на вкус
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се пуска във вряща подсолена вода за 14 минути или според указанието на опаковката. Изсипва се в гевгир и се изплаква със студена вода, за да се изстуди. Изцежда се от излишната вода.

Марулята се измива и подсушава, нарязва се или накъсва, като се оставят няколко цели листа за декорация на салатата. Маслините се обезкостяват и нарязват на кръгчета, чери доматите се режат на половинки, лукът се нарязва на тънки кръгчета, добавя се царевицата и всички зеленчуци се поливат със зехтин, лимонов сок, поръсват се със сол и прясно смлян бял пипер и леко се разбъркват.

В отделен съд се смесват рибата тон и майонезата и се разбъркват.

В порционни чинии се разпределя на дъното цели листа маруля, върху нея се слага от отцедената паста, овкусените зеленчуци и накрая от соса с рибата тон.

Накрая се добавят каперси, червен хайвер и листенца босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: