gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Мафалда с пилешко и млечен сос

Паста Мафалда с пилешко и млечен сос

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3632k8081k5
Паста Мафалда с пилешко и млечен сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
30/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Смели импровизации с паста и пилешко месце - само за смели лакомници"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата Мафалда според указанията на опаковката, след което я отцедете от водата.

Нарежете пилешкото на малки късчета, а лука - на дребно.

В дълбок съд сгорещете зехтина и сложете лука да се задушава, след което прибавете и парчетата пилешко месо.

Пържете около 10 минути до побеляване на месото и го поръсете с риган, черен пипер и сол.

След това налейте бялото вино и прибавете настърганият на ренде пармезан.

Разбъркайте и налейте прясното мляко. Захлупете с капак и оставете да къкри още 15 минути, като от време на време разбърквате.

След това прибавете царевицата и маслините, на които предварително сте махнали костилките.

Разбъркайте и свалете от огъня, след което веднага прибавете пастата Мафалда, парче масло и прясно изцедения сос на половин лимон.

Разбъркайте хубаво, така че да се разтопи маслото и пастата да се смеси със соса и останалите продукти.

Ако е необходимо, добавете още сол и сервирайте ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: