Равиоли с телешко и сос от авокадо и лайм

30/09/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8295073290
"Уникална вкусотия, която ще приготвите за по-малко от половин час "
Приготвяне10 мин.
Готвене11 мин.
Общо21 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо320
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • равиоли - 250 г с пълнеж телешко месо
  • сол - 2 щипки за варенето
  • За сос от авокадо и лайм
  • авокадо - 1 бр., добре узряло
  • домат - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • рукула - 1 шепа
  • босилек - 5 листа, пресен + за украса
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете на парченца авокадото, чесъна и домата. Изстискайте сока от плода лайм и настържете кората му. Поставете в удобен за пасиране съд и сложете в него и рукулата, зехтина и босилека.

2. Пасирайте го гладка консистенция и подправете със сол и черен пипер.

3. Сварете равиолите в подсолена вода според указанията на производителя. Съветът ми е никога да не добавяте и олио във водата, защото всеобщото вярване, че това е трик, за да не слепва пастата, не е вярно. Така само би омекнала повече и не би останала ал денте, както е най-добре да бъде.

4. Отцедете от водата и сервирайте на порции (от това количество ще имате три порции). Върху всяка сложете от соса и украсете с листенца пресен босилек.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар