Пилешки пай
Delicious Chicken Pie

Пилешки пай

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Пилешки пай1 / 2
01/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
"Когато искаме да впечатлим гостите си, им приготвяме Пилешки пай - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от яйцето, олиото, киселото мляко и брашно, колкото поеме. Оставете го в хладилник за да почине.

Обезкостеното пилешко нарежете на парчета. Сварените в малко оцетна вода дробчета и сърчица също нарежете при нужда на дребни кубчета.

В 1-2 с.л. масло запържете 1-2 с.л. брашно и разредете до гладък сос с пилешкия бульон при непрекъснато бъркане. Добавете и 1 с.л. гъсто доматено пюре.

Запържете в малко мазнина и накълцаните лук и моркови за кратко. Добавете пилешкото с дробчетата и сърчицата, разбъркайте и овкусете с подправките на вкус.

Прехвърлете сместа в тава и я разбъркайте с настъргания кашкавал и белия сос. Разточете върху набрашнен плот тестото на кръгла кора и покрийте отгоре тавата.

С шишче направете няколко дупки отгоре, за да може да излиза парата по време на печенето. Сложете пилешкия пай да се пече в умерено загряна фурна за около 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: