Ефектен сладкиш с шоколад и белтъци

01/08/2012
"Защото сладкишите трябва да са не само вкусни, но и приятни за очите "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 793
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете двата белтъка от яйцата и ги сложете в хладилника. Разбийте останалите жълтъци и яйца със захарта на гладък крем.

Добавете сметаната, олиото, остърганата шушулка ванилия, пресятото брашно с бакпулвера и добре объркайте кексовата смес. По желание може да добавите 1/2 ч.ч. нарязани ядки.

Сипете смества в застлана с хартия за печене форма и пъхнете да се пече в умерено загряна фурна до суха клечка.

Разтопете в съд на котлона шоколада с маслото и сметаната. Бъркайте сместа, докато се хомогенизира, след което оставете да се охлади леко, докато бъркате и залейте върху изпечения сладкиш.

Сложете го в хладилник, докато се стегне шоколадовата заливка - за 1-2 часа. След това намажете с разбитите на сняг с пудрата захар белтъци и запечете за 5 минути в силно загряна фурна.подобни рецепти тук

5 7
4 6
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ани
Ани
15.07.2013 15:58
Само не разбрах защо трябва да го слагам в хладилника да стяга след като после пак ще го запичам с белтъците...?
0
2
Илияна Апостолова
Предполагам сладкарска- течна подсладена.
0
0
рени
рени
15.07.2013 12:38
каква сметана точно да сложа,,,,
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв