Мафалда с пилешко месо и доматен сос

30/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф298861802
"Покани за обяд приемаме, само ако основното ястие е Мафалда с пилешко месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанието на опаковката. Може да използвате каквато паста имате - пене, фарфале, конкилие, всякакви макарони.
Когато са готови, отцедете ги от водата и ги оставете да се охладят.

Загрейте зехтина и сложете в него пилешкото месо, което предварително сте нарязали на малки парченца.

Прибавете пасираните скилидки чесън и пържете, докато месото започне леко да се зачервява.

След това го поръсете със черен пипер и зеленчуковата подправка.
Налейте бялото вино, лимоновият сок и сметаната. Поръсете със щипка сол и разбъркайте. Захлупете с капак и оставете да се задушава така около 15 минути.

След това свалете от огъня и прибавете пастата. Разбъркайте, така че да се смесят съставките.

Пригответе доматен сос, като първо обелете доматите и махнете семето. Нарежете ги на парченца и ги пасирайте.

Сложете ги на огъня, прибавете дафиновите листчета и ги варете до желаната гъстота.

След това добавете пасиран чесън, захар, сол на вкус, зехтин, червено вино, босилек и риган.

Сервирайте пастата с пилешко в чиния, отгоре полейте с доматен сос и поръсете с настърган пармезан.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар