gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Таратор»Традиционен Таратор

Традиционен Таратор

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Традиционен Таратор1 / 8
02/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Класическа рецепта за най-приготвяната супа в българската кухня!"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 брой по - голяма или 2 броя средни
  • кисело мляко - 2 кофички (1 кг)
  • орехи - 1 пълна шепа натрошени
  • чесън - 2 - 3 скилидки или на вкус
  • вода - на око студена
  • копър - 1 връзка
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • бял пипер - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете краставиците, като оставите само тънки резки от тъмно зелената част, което ще придаде по-приятен вид на таратора. Настържете я или я нарежете на ситни кубчета.

Разбийте 2 кофички кисело мляко добре и ги сипете в тенджерка. С вода изплакнете кофичките, за да оберете остатъка от тях и разбъркайте към киселото мляко. Добавете толкова студена вода, че да получите гъстотата на таратора, която искате.

След това сипете краставиците, както и настъргания или накълцан ситно чесън, част от натрошените орехи, нарязания ситно копърът, черен и бял пипер на вкус. Накрая объркайте финално със зехтина/олиото и посолете на вкус.

Разсипете така приготвения таратор в купички. Украсете с малко натрошени орехи и стръкче копър и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
513
43
32
20
10
Дай твоята оценка: