Домашни багети с плънка
Domaći bageti sa nadevom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Домашни багети с плънка

Домашни багети с плънка

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k12k5
Домашни багети с плънка
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
03/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Най-доброто средство за лечение на глад - домашни багети с плънка. Да се консумират до 3 пъти дневно в добра компания"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • суха мая - 7 г
  • олио - 5 с.л
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - 700 г
  • за плънката
  • сирене - 100 г
  • пушено месо - 200 г
  • шунка - 100 г
  • гъби - 1/2 от малък буркан (нарязани)
  • кашкавал - 100 г
  • лютеница - 1 малко бурканче
  • чубрица
  • масло - за намазване след изпичане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от изброените продукти и оставете да втаса. Нарежете продуктите за плънката на ивици или на кубчета.

Когато тестото е готово го разделете на еднакви топки и от всяка на намазнен плот разпънете елипсовидни части, не много тънки. Върху всяка в едната страна сложете от плънката, като първо намажете с лютеницата (най-добре домашна).

Прегънете на две да се покрие плънката и с вилица или пръсти притиснете краищата. Сложете хартия за печене на тавите и подредете на разстояние багетите.

Отново трябва малко да втасат след което печете в загрята фурна на 180 градуса. По желание намажете с масло докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: