Дърпана баница с киселец

03/10/2017
Viktoriya
отViktoriyaНовак
"Вкусна баница с киселец от времето, когато готовите кори са били научна фантастика, а храната - натурална и ароматна "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в съд за месене. В купа слагаме 600 милилитра топла вода, която я смесваме със солта и захарта. Разбъркваме докато се разтворят и изсипваме при брашното.

Омесваме средно меко тесто и го делим на 8-10 топки. Всяка разточваме около една педя и слагаме в дълбок съд, като отгоре и отдолу има олио. Така правим с всички топки.

Измиваме киселеца и зеления лук. Нарязваме ги и в тиган ги задушаваме с 1-2 супени лъжици олио. В друга купа чукваме яйцата и рабъркваме.

Натрошаваме сиренето и и прибавяме киселеца и зеления лук. Разбъркваме плънката. Тавата мажем с олио. На покривка или кърпа (стара) слагаме вече отпусналия се лист и започваме да го дърпаме колкото е възможно.

Слагаме върху него от плънката. Дърпаме едния край на покривката и навиваме на руло листа. Взимаме го и реди в кръг в тавата.

Повтаряме процедурата докато свършат тестените листове. Нарязваме на парченца маслото и го слагаме върху баницата. Печем на 180 градуса за около 30-40 минути. Става изключително вкусна!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Яница Николова
Страхотна баница!
0
0
Яница Николова
Моля!
0
0
Viktoriya
Viktoriya
13.05.2018 16:43
Благодаря! :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни рецепти