Баница с есенна коприва
Gibanica sa jesenjom koprivom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с есенна коприва

Баница с есенна коприва

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3712k8262k5
Баница с есенна коприва
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 6
04/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"С последната коприва за годината става най-вкусната баница, не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • коприва - 300 г връхчета
  • лук - 2 глави
  • олио - 150 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото и в него сложете лука и копривата, нарязани на дребно.

Пържете около 10 минути, посолете с щипка сол, индийско орехче и черен пипер. Разбъркайте и свалете от огъня.

В купа натрошете сиренето, рендосайте кашкавала, прибавете яйцата и киселото мляко.

Разбъркайте хубаво сместа и я прибавете към копривата, след което отново разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Намажете дъното на тавичка с олио и сложете 1/3 от корите.

Върху тях разпределете половината от сместа, след това сложете втората част от корите и върху тях сложете останалата част от плънката. Завършете като сложите третата част от корите и с помощта на четка намажете отгоре баницата с жълтък.

Сложете във фурната и печете около 40 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: