Консервирано червено цвекло
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано червено цвекло

Консервирано червено цвекло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5010k
Консервирано червено цвекло1 / 3
04/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции2 буркана
"Не подминавайте с лека ръка това предложение - вкусът на консервираното червено цвекло ще ви изненада много приятно!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цвекло със здрава кора сложете да се вари до омекване. След това го отцедете, обелете и нарежете на филийки, настържете хряна на ренде.

Сварете марината от оцета, водата, солта и захарта. Подредете цвеклото в буркани и на 2 реда цвекло поръсвайте ред хрян.

Залейте със сварената марината, която трябва напълно да покрие цвеклото. Отгоре долейте тънък пласт олио. Затворете бурканите хубаво и ги стерилизирайте за 1 час.

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: