Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Разкошни миди с ориз

Разкошни миди с ориз

Стояна ЧановаСтояна Чанова
Новак
1611074
04/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Да имаш миди и да не приготвиш Разкошни миди с ориз е като да отидеш в Рим и да не видиш Папата"

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг пресни
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите много внимателно, като отделете от тях 30-40 бр. В подходящ съд сложете останалите миди и сварете за кратко в подсолена вода. Почистете от черупките и отделете ядките.

Междувременно загрейте олиото и задушете ситно нарязаната глава лук, след това добавете и ориза, червен пипер и сол на вкус. Добавете отделените миди, 1 л вода, както и малко от бульона, в който са врели мидите.

Отгоре сложете отделените ядки, кипнете и намалете. Гответе на тих огън до готовност на ориза, след което поръсете със ситно нарязан магданоз, захлупете и оставете да се задуши на изключен котлон. Да ви е сладко!

Източник: Стояна Чанова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В съвсем малко вода се задушават
26.07.2023 16:56
Частно лице
Частно лице
Миди не се варят в подсолена вода, а в празна тенджера БЕЗ ВОДА със затворен капак.
04.10.2017 22:21
17
2
1
Покажи всички подкоментари