gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Питка с масло и сирене в хлебопекарна

Питка с масло и сирене в хлебопекарна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k27k23
Питка с масло и сирене в хлебопекарна
Снимка: Мария Симова
1 / 5
05/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Хем от хлебопекарната, хем мирише като на нещо, пригответо от мама"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете затоплените течни съставки заедно с разбития белтък, солта и захарта. Поставете ги в казанчето на хлебопекарната. Добавете пресятото брашно и маята.

Включете хлебопекарната на дългата програма за бял хляб и я стартирайте. След като приключи месенето, извадете тестото (без да изключвате машината) и го разточете на тънка кора.

Нарежете единият край на кората на ленти с дължина 10 см, намажете кората с предварително разтопеното масло и поръсете с настърганото сирене.

Навийте на руло, а рулото на охлюв. Премахнете бъркалките, намажете казанчето с малко масло и поставете оформената питка на охлюв в него.

След като тестото покачи обема си и преди да започне печенето, намажете питката с разбития жълтък и поръсете със семената и оставете машината да си довърши програмата.

Страхотен резултат, мека на конци питка и ухае невероятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: