Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Ароматен тиквеник от тиква и дюли

Ароматен тиквеник от тиква и дюли

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Ароматен тиквеник от тиква и дюли
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
06/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Любимият тиквеник, но със свеж аромат на дюли - няма как да му устоите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 2 средно големи парчета
  • дюли - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (пълна)
  • канела - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • мазнина - 1 к.ч за намазване (масло + олио)
  • орехи - 3 с.л. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде тиквата и дюлите, поръсете с щипка сол и разбъркайте.

Оставете ги така за около 10 минути след което изстискайте сока, който са си пуснали. Поръсете със захарта, канелата и орехите.

Разтопете маслото и смесете със олиото, разпънете корите и намажете с мазнината, поръсете със сместа от тиква и дюли.

Навийте на руло, като хващате по две кори, подредете ги в голямо плаке или тава, която сте намазали с малко олио и брашно.

Най-отгоре леко напръскайте с масло и мъничко от сместа. Печете в загрята фурна до хубав златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: