Чорба от елда

Чорба от елда
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Вкусна чорбичка от елда"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете елдата в тенджера с вода на котлона. Преди да почне да ври изхвърлете водата и налейте друга.

Варете за 10-15 минути. Изсипете елдата в гевгир и я изплакнете. Нарежете моркова и чушката на ситно. В два литра вода ги сварете до готовност. Сипете в тиган малко олио и запържете нарязания лук.

Добавете брашното и разбъркайте. Щом се запържи сложете червения пипер, разбъркайте и изсипете запръжката при сварените зеленчуци.

Намалете котлона на по-слаба степен.

Обелете домата, нарежете го на ситно и заедно с нарязания чесън ги прибавете към чорбата.

Овкусете с чубрица, сол на вкус и оставете да къкри за пет минути. Добавете сварената елда, разбъркайте и махнете от огъня.

Чорбата от елда е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: