Лучник със свинско месо

16/10/2017
Eli Petrova
отEli PetrovaНовак1
"Лучник - месник - не е важно името, важен е само вкусът, а той е великолепен "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 134
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • тесто - 1 кг готово
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • свинско месо - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситно и го запържете с малко вода.

Нарежете лука на ситно и щом месото стане почти готово, добавете лука да се запържи и омекне. После прибавете доматите, черния пипер, чубрицата и солта.

Разделете готовото тесто на 2, първата част разточете и сложете в предварително намазнена тава.

Разпределете сместа с месото върху кората и отгоре затворете с втората част от тестото.

Намажете с яйцето и печете лучника в умерено загрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Не съм ползвала готово тесто, а си го приготвих аз. Добавих и малко кимион в сместа. Страхотна рецепта:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв