gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва с бяло вино

Печена пъстърва с бяло вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Печена пъстърва с бяло вино1 / 3
03/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Открихме най-лесната и вкусна рецепта за приготвяне на пъстърва и я споделяме с вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепнете коремчетата на почистените пъстърви. Добре овкусете рибите със сол и черен пипер. В коремите сложете по 2 резена лимон, парчета лук, нарязан чесън и цели стръкчета магданоз.

Подредете рибите в подмазнена тава над останалите нарязани зеленчуци. Залейте отгоре с бялото вино, малко мазнина и покрийте тавата с фолио.

Направете малки дупчици във фолиото и сложете рибата да се пече така в умерено загряна фурна за около 40 минути или до готовност. Накрая може да запечете без фолио.

Рейтинг

5 11
4 8
3 7
2 3
1 0
Дай твоята оценка: