gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Капама»Свински крачета капама в глинен гювеч

Свински крачета капама в глинен гювеч

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
6425k2k2k
Свински крачета капама в глинен гювеч
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
16/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции4
"Ако не сте опитали тази вкусотия досега, да знаете, че много сте изпуснали. Уникално вкусна майсторска капама"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 3 - 4 бр.
  • лук - 6 - 7 глави
  • чесън - 3 - 4 глави
  • червено вино - 200 мл
  • оцет - 50 мл винен
  • сол
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените свински крачета се заливат със студена вода и се кипват. Варят се около 30 минути на тих огън. Лукът се нарязва на едро, а чесънът се разделя на скилидки, които не се белят.

На дъното на подходящ гювеч сложете половината лук и чесън. Отгоре сложете свинските крачета и добавете останалите лук и чесън.

Подправете със солта, дафинов лист, черен и червен пипер. Добавете виното и оцета и залейте с бульона от варенето на крачетата до нивото на продуктите.

Капамата се слага в студена фурна и се пече около 2 часа и половина. Поднася се с хубаво домашно червено вино.

Да ви е вкусно!

Свинските крачета капама в глинен гювеч са готови.

Източник: Рени Дончева от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: