gotvach.bg»Рецепти»Подправки и Заготовки»Домашно приготвена заготовка за ястия

Домашно приготвена заготовка за ястия

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
1234465553654
Домашно приготвена заготовка за ястия
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
11/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се с доматите. Те трябва да са добре узрели, за да може лесно да се отдели ципата им.

Обелват се и се нарязват на квадратчета.

Чушките се изчистват от семките и дръжките, след което се наситняват по желание

на домакинята.

Патладжаните се нарязват също на малки парчета, но задължително се оставят да престоят леко посолени за 15-20 минути.

След като се отдели горчивата вода се отмиват от солта и се прибавят към зеленчуковата смес.

Морковите се настъргват или нарязват на кубчета по желание. Лукът, чесънът и магданозът също се наситняват.

Така получената зеленчукова смес се слага в голям съд, посолява се и се вари. По желание може да добавите черен пипер. Вари се минимум половин час.

След варенето оставете зеленчиците леко да се охладят и разсипете в буркани. Стерилизирайте още 5 минути.

Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: