gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Императорска палачинка

Императорска палачинка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k26k23
Императорска палачинка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Не просто великолепна, палачинка, чийто вкус ще ви пренесе в Рая на палачинките"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на по-големи резени, поставете ги във водата заедно със захарта и лимоновия сок, варите за около 10 минути. Премахнете от котлона и оставете да се охлади напълно, заедно с останалата вода в него.

Отделете белтъците от жълтъците. С миксер разбийте белтъците с 1 щипка сол на пяна.

При жълтъците добавете канелата, ванилията и захарта, прибавете прясното мляко при непрекъснато бъркане и брашното, до гладка еднородна палачинкова смес. Прибавете разбитите на пяна белтъци и с шпатула разбъркайте бавно и внимателно.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, разтопете половината масло в него и сипете половината палачинкова смес.

След като покафенее отдолу обърнете палачинката, с лъжица накъсайте палачинката в тигана и печете от другата страна до златисто. Така процедирате и с останалите части масло и смес.

Сервирайте накъсаната палачинка, поръсена с пудра захар и гарнирана със сварените и охладени ябълкови резени.

Императорската палачинка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: