gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Уникални панирани ябълки

Уникални панирани ябълки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Уникални панирани ябълки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен. Ние изядохме четири"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко и настъргана кора на портокал в купа.

В друга купа сложете брашното, захарта, бакпулвер, щипка сол и ванилия. Разбъркайте и добавете яйчената смес.

Разбийте с тел до хомогенна смес, панировката трябва да е малко по-гъстота от тесто за палачинки. Ако е прекалено гъсто добавете още малко мляко, ако е по-течно - брашно.

Сложете олиото в тенджерка и загрейте до 170-160 градуса.

Почистете и обелете ябълките, нарежете на половинки, а след това на четвъртини. Изцедете сока от портокала върху тях.

Потапяйте всяко парче ябълка в панировката и запържете от двете страни в олиото. Извадете върху метална решетка да се отцедят от мазнината.

Смесете канела и захар в чинийка и оваляйте готовите ябълки в сместа. Идеални са за хапване както топли, така и студени.

Уникалните панирани ябълки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: