gotvach.bg»Рецепти»Баница»Казанлъшка баница

Казанлъшка баница

24/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Ако някога ви се прииска да хапнете наистина вкусна, пухкава и мека баница, отидете в Казанлък. Там разбират от правене на баници"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите сместа, първо слагате яйцата и сиренето и разбивате докато сиренето не стане на съвсем малки пaрченца. По желание може да оставите някое по-голямо парченце.

Добавяте киселото мляко и отново разбивате. Едновременно добавяте и олиото - една по една лъжиците. Ако искате, може вместо в сместа, да намазвате корите!

В намазнена тавичка слагате първо кора, после от сместа по цялата широчина на кората, пак кора, докато свършат.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до готовност. Отгоре можем да намажем с едно яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
525
45
33
21
11
Дай твоята оценка: